Rólunk

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Magyarország első közösségi alapítványa. 2011 végén jöttünk létre, majd 6 éven át egy kilenctagú kuratóriummal működtünk, jelenleg nyolc kurátorunk van. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy nálunk a kurátorok nem „pusztán” reprezentánsai ügyünknek, de a szervezet legaktívabb önkéntesei is. Célunk a helyi adományozás fejlesztése, a helyi közösségek fejlődését szolgáló tevékenységek támogatása és a lokális identitás erősítése. Olyan meghatározó híd-szereplők szeretnénk lenni, akiken keresztül a helyi közösségek, illetve a magánadományozók, vállalati támogatók biztonsággal egymásra találhatnak. Alaptevékenységünk: helyi adománygyűjtés, helyi támogatásosztás és közösségfejlesztés. Támogatásainkról a kurátorok és az adományozók együtt döntenek, és a támogatók megismerhetik a támogatott projekt résztvevőit és eredményét.

  • 2017-ben a Swimathon kampányunkkal megnyertük a NIOK Civil Díját, a Legsikeresebb Adománygyűjtő Kampány kategóriában.
  • Legfontosabb szakmai és pénzügyi eredményeinkről a honlapunkon olvashattok.
  • 2018-ban 12, korábban általunk is támogatott sikeres projekt valósult meg, zárult le, melyben oktatási, kulturális, szociális, lakhatási, menekültügyi, művészeti és várostörténeti és közösségi programok is voltak.
  • 2015-ben, az angol The Funding Network szakmai támogatásával, egy itthon még egyedülálló adománygyűjtő estet honosítottunk meg, melyet azóta „Élő Adás” címen rendezünk meg minden év novemberében. A formájában is különleges három adománygyűjtő est alatt több mint 10,5 millió Ft-ot gyűjtöttünk össze 9 helyi kötődésű civil projekt javára, alkalmanként 3 óra alatt. A zártkörű esteken eddig közel 300 vendég vett részt.
  • A november végi IV. Élő Adás  közösségi adománygyűjtő estünkön több, mint 3 millió Ft felajánlás érkezett 100 magánadományozótól és vállalkozótól, három helyi program, két, hátrányos helyzetű fiatalokat és egy sérülékeny nőket támogató projekt javára.
  • A helyi nyilvánosság erősítésére, több alkalommal és több kerületi helyszínről szólalt már meg a „Rádió Ráday” civil közösségi netrádiós adásunk, melyet a Tilos Rádió támogatásával működtetünk.